A top 5 legbiztonságosabb chat alkalmazás

Mi az a felület, amit korosztálytól független, mind az X, az Y és a Z generáció tagjai is használnak? Ahol mind közvetlen elérhetők vagyunk és ahol sokszor a legbizalmasabb titkainkat, képeinket és dokumentumainkat is megosztjuk?

A chat, vagyis az üzenetküldő alkalmazások!

Mindegy, hogy asztali gépről, laptopról vagy okostelefonunkról használjuk őket, a rajtuk keresztül folytatott kommunikáció biztonsága már sokak számára erősen és joggal megkérdőjelezhetővé vált.
Van alapja az efféle aggodalmaknak? Sajnos egyre több. Az alkalmazásokon keresztül érkező sorozatos reklámok és Edward Snowden kiszivárogtatásának hatására, sokan végleg elvesztették az internetszabadságba és biztonságba vetett bizalmukat.

Ha a helyzeten változtatni nem is tudunk, biztonságosabbá tehetjük privát online kommunikációnkat, néhány mindenki számára elérhető alkalmazás segítségével.

Íme a top 5 legbiztonságosabb chat alkalmazás iPhonera, Androidra, Windows Phonera és BlackBerryre egyaránt:

  1. Signal Private Messenger – ingyenes (iOS, Android)

Biztonságos, ingyenes és egyszerű használni. Ezen alkalmazás a lista legfelhasználóbarátabb darabja és egyszerű kezelőfelülete ellenére számos hasznos funkcióval rendelkezik. Csoportos chatelésre és kiváló minőségű, ingyenes telefonálásra egyaránt használhatjuk. SMS és MMS küldésére is alkalmas, természetesen titkosítva, függetlenül a fogadó fél által használt alkalmazástól. Talán a legnagyobb reklámja az alkalmazásnak a már fentebb említett Edward Snowden maga, akinek igazán fontos kommunikációjának titkosítása, melyet erre az alkalmazásra bíz.

  1. BlackBerry Messenger – ingyenes (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry)

Bár manapság már kevésbé használatosak és népszerűek a BlackBerry készülékei, a múltban méltán kiharcolt érdemeiket a biztonság terén, a mai napig sikerrel megtartották. BlackBerry tulajdonosoknak kötelező, mindenki más számára pedig melegen ajánlott.

  1. Gliph – ingyenes (iOS, Android)

Biztonságos chatelésre nem csak mobil eszközeinkről tartunk igényt. A Gliph egyaránt használható telefonon és laptopon is, így útközben és az irodában is teljes biztonságban tudhatjuk üzeneteinket. Nagy előnye továbbá az alkalmazásnak, hogy az elküldött üzenetek később nyugodtan törölhetőek. Mind a küldő és mind a fogadó fél eszközéről.

  1. Wickr – ingyenes (iOS, Android)

Az igazi újdonság ebben az üzenetküldő alkalmazásban, az időzített törlés funkció. Beállíthatod, hogy üzeneteidet mikor törölje magától véglegesen. Az alkalmazás-funkciók természetesen nem állnak meg ennyinél. Üzeneteinkből eltávolíthatunk egyéb metaadatokat is, mint az elküldés időpontja és helyszíne. Csoportos chat funkció természetesen itt is elérhető, igaz itt egyszerre maximum csak 10 fő részére.

  1. Telegram – ingyenes (iOS, Android, Windows Phone)

A BlackBerry Messenger mellett egy remek alternatíva a Telegram. A mobil operációs rendszerek széles skáláján használható és számítógépünkön (Windows, Mac) is telepíthetjük a klienst. A Wickr-höz hasonlóan itt is törölhetőek az üzenetek, ám az előbbivel ellentétben itt a csoportos üzenetváltás esetén már 200 emberrel is beszélgethetünk egyszerre. Céges chatelésre teljesen ideális.

Bár feltörhetetlen app vagy felület nem létezik, a fentebb felsorolt alkalmazások mindegyike teljes biztonságot jelent a kósza hackerek és egyéb kártevők ellen.

Használjátok őket egészséggel!;)

Forrás: businessnewsdaily.com