Isteni és egészséges desszertek pár perc alatt

Van egy olyan sejtésünk, hogy ha arról kérdeznénk a nőket, milyen szuperképességet szeretnének magukénak tudni, akkor a top 3-ban egészen biztos szerepelne a bűntudat és plusz kilók nélküli nassolás.

Sajnos erre vonatkozólag tippet nem tudunk adni, de alternatívát annál inkább! J Hiszen a most következő desszertek cukormentesek, nagyrészt lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaznak, így könnyedén beépíthetőek a cukorbetegek, inzulinrezisztensek vagy csak a fitt életmódot követők étrendjébe.

Gyümölcsös morzsasüti

gyomolcsos-morzsasuti

Hozzávalók:

12 evőkanál apró szemű zabpehely

4 evőkanál zabpehelyliszt

2 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor

2 evőkanál vaj vagy kókuszzsír

Gyümölcs az idénynek megfelelően (például 3 kisebb alma)

Fahéj

Elkészítés:

A zabpelyhet, zabpehelylisztet és eritritet összekeverjük egy tálban, majd elmorzsoljuk benne a vajat vagy kókuszszírt. A gyümölcsöt megtisztítjuk, apró szeletekre vágjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleszórjuk a gyümölcsöt, meghintjük fahéjjal, a tetején pedig eloszlatjuk a morzsánkat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

Chia magos kölespuding

chia-magos-kolespuding

Hozzávalók:

150 g köles

4 evőkanál chia mag

4 dl víz

3,5 tej vagy növényi tej

fél vaníliarúd kikapart magja, vagy vanília aroma

3 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor

csipet só

lekvár vagy gyümölcs a tetejére

Elkészítés:

A kölest mossuk át mielőtt feltesszük főni, különben kesernyés íze lesz. Miután ez megvan, a vízzel feltesszük főni a kölest és chia magot, és mikor felforrt, a tejet is hozzáöntjük. Állandó kevergetés mellett puhára főzzük, ez kb. 15 perc. Kevergetés közben hozzáadjuk az édesítőszert, a csipet sót és vaníliát. Kis pohárkákban tálaljuk, úgy, hogy a tetején legyen hely a lekvár – vagy gyümölcsrétegnek.

A receptek eredetileg a Wander Food Wonder blogján jelentek meg!