Van egy olyan sejtésünk, hogy ha arról kérdeznénk a nőket, milyen szuperképességet szeretnének magukénak tudni, akkor a top 3-ban egészen biztos szerepelne a bűntudat és plusz kilók nélküli nassolás.
Sajnos erre vonatkozólag tippet nem tudunk adni, de alternatívát annál inkább! J Hiszen a most következő desszertek cukormentesek, nagyrészt lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaznak, így könnyedén beépíthetőek a cukorbetegek, inzulinrezisztensek vagy csak a fitt életmódot követők étrendjébe.
Gyümölcsös morzsasüti
Hozzávalók:
12 evőkanál apró szemű zabpehely
4 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
2 evőkanál vaj vagy kókuszzsír
Gyümölcs az idénynek megfelelően (például 3 kisebb alma)
Fahéj
Elkészítés:
A zabpelyhet, zabpehelylisztet és eritritet összekeverjük egy tálban, majd elmorzsoljuk benne a vajat vagy kókuszszírt. A gyümölcsöt megtisztítjuk, apró szeletekre vágjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleszórjuk a gyümölcsöt, meghintjük fahéjjal, a tetején pedig eloszlatjuk a morzsánkat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Chia magos kölespuding
Hozzávalók:
150 g köles
4 evőkanál chia mag
4 dl víz
3,5 tej vagy növényi tej
fél vaníliarúd kikapart magja, vagy vanília aroma
3 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
csipet só
lekvár vagy gyümölcs a tetejére
Elkészítés:
A kölest mossuk át mielőtt feltesszük főni, különben kesernyés íze lesz. Miután ez megvan, a vízzel feltesszük főni a kölest és chia magot, és mikor felforrt, a tejet is hozzáöntjük. Állandó kevergetés mellett puhára főzzük, ez kb. 15 perc. Kevergetés közben hozzáadjuk az édesítőszert, a csipet sót és vaníliát. Kis pohárkákban tálaljuk, úgy, hogy a tetején legyen hely a lekvár – vagy gyümölcsrétegnek.
A receptek eredetileg a Wander Food Wonder blogján jelentek meg!