Fűből papucs túléléshez

Habár eléggé ritka, hogy lábbeli nélkül indulunk útnak, bárhova is legyen a menet, nem akarunk olyan szituációba keveredni, hogy semmi nem védi talpunkat. A fent említett ok miatt nem is vagyunk hozzászokva, de rengeteg veszélyt is tartogat a mezítláb közlekedés. Ne akarjuk, hogy valamilyen sérülés miatt ne tudjunk járni, főleg túlélési helyzetben!

Íme egy módszer, melyet alkalmazva, két jó adag hosszabb szálú fűből, lábbelit eszkábálhatunk magunknak. Természetesen ez csak egy ideiglenes megoldás, jobb mint a semmi, de ilyen szituációban mielőbb érdemes valami masszívabbat szereznünk lábunk védelmére.

1. Először is vágjunk le egy kb. 1 méter hosszú szálakból álló, jó vastag fűcsomót.

2. Három helyen kötözzük össze.

Két helyen hagyjuk vastagon, hogy ráférjen a lábunk, egyik végén pedig fogjuk össze csokorba, és úgy kössük meg.

02 01

3. Lépjünk rá, hajtsuk a csokorba kötött végét a lábfejünkre, és kötözzük meg (a csokornál fogva) hátul az achillesünk környékén.

03 04

4. Kötözzük a talpunkra az alját, többször körültekerve lábfejünket

05

5. Készen is van a rögtönzött papucsunk

07 06

A leírás nem túl egzakt, de nem is bonyolult a művelet, lényeg, hogy úgy kötözzük lábunkhoz, hogy a körülményekhez képest tartósan rajta maradjon. Tartson annyira, hogy sétálni tudjunk benne. Ehhez valamilyen kötélre, madzagra, jobb híján egy másik növényre lesz szükségünk.

Érdemes megnézni a videót, tisztán látszik minden lépés, és aligha igényel angoltudást:

 

Kép forrása: Wikimedia Commons
Forrás: YouTube | SurviveSmart