Csináld magad: Mobil-illemhely

Ha hív a természet, egy szabadtéri toalett szó szerint megmentheti a hátsónkat. Magunkkal vihetjük, ha valami vészhelyzet történik és menekülni kell, ha valami miatt nincsen víz a házban huzamosabb ideig, de egy hétvégi vadkempingre is magunkkal vihetjük, kényelmesebb lesz, mint a bokorban. 😉

A survivallife.com közzétett egy cikket és videót, mely egy egyszerű és gyorsan megvalósítható kis mobil wc elkészítésének leírását tartalmazza.  Ezt szeretnénk most megosztani Veletek az alábbiakban.

Íme tehát a “recept”:

1. Szerezzük be a hozzávalókat:

18-20 literes vödör: Ilyet több helyen is lehet vásárolni, ha nincsen éppen otthon egy üres, kis segítségként itt keresgélhettek az árgép oldalán. Variálhattok az űrtartalommal, a kerületével, lényeg, hogy viszonylag nagy legyen és erős anyagból, hogy elbírjon minket.

szemeteszsák: ezt ugye sok boltban be tudjuk szerezni, figyeljünk rá hogy erős anyagból legyen és megfelelő méretű a vödrünkhöz

polifoam rúd: a titkos összetevő, mely hátsónk védelmét szolgálja. Ezt a medencékben szokták használni, pl.: a gyerekeknek adják úszni tanulni, vagy bizonyos vízi tornákhoz. Ezt már nem kapunk minden sarkon, de egyáltalán nem nehéz beszerezni, pl. játékboltokban is jó eséllyel találni.

toalettpapír: engedelmetekkel ezt nem fejteném ki, ha valaki mégsem értené létjogosultságát, bátran keressen fel az info@modernrobinson.hu e-mail címen, szívesen elmagyarázom. 🙂

2. Távolítsuk el a vödör fogantyúját és fúrjunk egy kis lyukat kb. 3 ujjnyi távolságra a fogantyúk rögzítőpontjaitól.

diy-outdoor-toilet-02
Forrás: survivallife.com

3. Helyezzük a toalettpapír gurigát a fogantyúra, és helyezzük fel az újonnan fúrt rögzítőlyukakba.

diy-outdoor-toilet-3-1
Forrás: survivallife.com

4. Béleljük ki szemeteszsákkal a vödröt.

diy-outdoor-toilet-4-1
Forrás: survivallife.com

5. Vágjunk egy kb. 90-100 cm-s darabot (vödör kerületétől függően természetesen) a polifoam rúdból, majd hosszanti irányba metsszük be.

diy-outdoor-toilet-5-1
Forrás: survivallife.com

6. Helyezzük rá a polifoam rudat a vödör karimájára.

diy-outdoor-toilet-6-1
Forrás: survivallife.com

7. Fúrjunk egy másik kis lyukat a fogantyúhoz közel, és például egy kis gumipók segítségével rögzítsük úgy a fogantyút a toalettpapírral, hogy ne érjen hozzá a vödörhöz, így könnyebben fogjuk majd letekerni.

diy-outdoor-toilet-7-1
Forrás: survivallife.com

8. Az árnyékszékünk használatra kész!

diy-outdoor-toilet-8-1
Forrás: survivallife.com

 

Angolul értőknek íme a videó is, melyben lépésről lépésre életre kel a mobil-toalett:

Forrás: survivallife.com
Kép forrása: Flickr | André Zehetbauer