Az Aloe Vera jótékony hatásai

Az Aloe Vera arról híres, hogy égéseket, sebeket és egyéb bőrünkhöz kapcsolódó sérüléseket gyógyíthatunk vele. Azonban több egyéb előnye van, vírusölő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, hatása van és segít leküzdeni vagy megelőzni a betegségeket. A vitaminok, ásványi anyagok, és aminosavak amiket az aloe tartalmaz, többféle egészségügyi probléma ellen erősítheti meg szervezetünket és védekező képességünket.

Az angol nyelvben sokszor a “csoda növény”-ként utalnak rá, és tagadhatatlan, hogy akár a növény akár a belőle készült juice, hasznos eleme egy elkészült háztartásnak.

Habár nem szorosan kapcsolódik a túléléshez a téma, a testi felkészültség is felkészültség. Nagyon fontos, hogy egészségügyi problémák a lehető legkevésbé, vagy inkább ne is akadályozzanak minket, egy túlélési helyzetben.

Erősíti az immunrendszert

Az egyik fő összetevői az aloe verának, a szénhidrát molekulák hosszú láncai, amik energizálják immunrendszerünket azzal, hogy aktiválják antibakteriális tulajdonságait. Több mint 100 különböző tápanyagot tartalmaz, mely segít a fertőzések ellen.

Segít a gyulladások ellen

Az aloe vera növényi szteroidokat tartalmaz, ami gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. Használhatjuk helyileg, hogy csökkentsük a gyulladás mértékét, vagy belsőlegesen is aloe vera juice formájában.

Lúgosítja a testet

A testünkben lévő túl sok sav, sok betegségért lehet felelős például a rák kockázata is nagyobb. Sajnos az ételek többséges savas, amit fogyasztunk, ezért fontos, hogy lúgos ételeket is iktassunk az étrendünkbe. Az aloe vera juice lúgos, tehát rendszeres fogyasztásával kiegyensúlyozott lehet étrendünk, nagyobb egészségnek örvendhetünk.

Csökkenti a koleszterin szinten

Tanulmányok szerint az aloe serkenti a lassú véráramlást az artériákban, így segíthet csökkenteni a koleszterin szintet. Főként úgy csökkenti a koleszterin szintet, hogy csökkenti a triglicerideket (vérzsír).

Segít az asztmán

Néhány összetevő segít eltávolítani azon részecskéket melyek kiváltják az asztmát így hatásosan meg tud előzni néhány rohamot.

Manapság nagyon sok helyen vásárolhatunk aloe vera növényt, érdemes minden háztartásban tartani.

Tipp: Hogy kellően fenntartsuk nedvességtartalmát, 4-5 naponta érdemes locsolnunk, és sose alulról (ha tálca van alatta), mindig a felülről locsoljuk.

Aloe Vera levet pedig akár a Tesco-ban is találunk!

Forrás: survivallife.com

Kép forrása: Manuel