8 dolog, amivel egy kis pénzt takaríthatunk meg

Az alábbi 8 pont nem világmegváltó ötleteket és trükköket tartalmaz, azonban ha odafigyelünk rájuk, és kicsit kizökkentjük magunkat a modern fogyasztói társadalomból, rájövünk, hogy nem minden kiadásunk szükségszerű.

1. Hasznosíts újra

fabric2
Forrás

Sokan nem figyelnek oda arra, mi szemét és mi nem feltétlen az. Maradék ruhaanyagok, üvegek, dobozok, csomagolópapírok, különböző műanyag tárolók, amiket sokan csak gondolkodás nélkül kihajítanak a kukába, újrahasznosíthatóak. Ha úgy érezzük valaminek még később hasznát vehetjük, ne dobjuk ki azonnal.

2. Elkészíthetjük saját tisztálkodószereinket

szappan
Forrás

Egyes tisztálkodószerek, mint a szappan, sampon és fogkrém a bolti árának töredékéből elkészíthető otthon.

3. Termessz zöldségeket

home-garden
Forrás

Saját zöldségeid megtermelése nem csak egy egészséges hobbi, de pénzt is takarítunk meg vele.

4. Válaszd a márkátlant

markatlan
Forrás

Nem mindig a márkás termékek a legjobbak. Ha végzünk egy kis kutatómunkát, vagy kitapasztaljuk, sok ismeretlenebb gyártó terméke ugyanolyan hatékonysággal beválik.

5. Egy kevés is megteszi

szappan-kezbe

A legtöbben túl sok szappant, sampont vagy mosószert használnak. Az idősebbek, akik megélték a világválságot, megtanulták, hogy egy kevés is megteszi, mindenből csak módjával. És nem jártak koszosan, se koszos ruhákban ők sem!

6. Tisztíts ecettel

ecet
Forrás

Az ecet rendkívül hasznos háztáji tisztítószer. Ablakokat, tükröket mindent tudunk tisztítani vele, és a szagokat is remekül hatástalanítja.

7. Tanulj  meg varrni

varrás
Forrás

Ha meg tudjuk varrni, foltozni saját ruháinkat, ahelyett, hogy egy kis szakadás miatt kidobnánk vagy újat vennénk, azzal is sokat spórolhatunk.

8. Tanulj meg tartósítani és tárolni

befottes-uvegek
Forrás

Ha tudjuk mennyi mindent lehet tartósítani, és tisztában vagyunk vele, hogyan kell hosszú távon tárolni ezeket és bizonyos élelmiszereket, azzal sok élelmiszert megmenthetünk, ami megromolna és kidobnánk.

 

Forrás: survivallife.com

Kiemelt kép forrása